18
февраль
2020
Тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуын тексеру
Тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуын тексеру
қорытындысы бойынша
анықтама
Тамақтану сапасының мониторингін жүзеге асыру бойынша комиссиясының 2019-2020 оқу жылына арналған жұмысы жоспары сәйкес 2020 жылдың _________ күні тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуына бақылау жүргізілді.
Тексеру барысында:
1. Тамақтанудың іс жүзіндегі рационы бекітілген перспективалы мәзірге сәйкес келеді. Тамақ дайындау тағамға кіретін өнімдерің тізбесі, олардың граммдағы массасы, химиялық құрамы, құнарлығы, тағамды дайындау технологиясы туралы мәліметтер көрсетілген технологиялық карталарға сәйкес тағамдар картотекасын пайдалана отырып жүргізіледі.
2. Граммға шаққандағы порциялардың ұсынылатын массасы оқушылардың жас ерекшелегіне (6-10 жас, 11-14 жас) сәйкес келеді. Бақылау өлшемін алу үшін оқушылардың түскі ас үстелінен тағамның әр түрінен ______ порция алынып, комиссия мүшелерімен бақылау өлшемі жүргізілді. Порцияны өлшеу барлық тағамдарда дайын тағамның шығысы мәзір тарату парағына сәйкес келетінін көрсетті.
3. Тағам даярлауға бөлінген негізгі тағамдарды (May, ет, балық және т.б) салу дұрыс жүргізіледі.
4. Дайын тағамды беру медицина қызметкері дайын тамақтың сапасын бақылау (бракераж) журналына жазба енгізу арқылы дайын тағамның сапасына сынама алғаннан кейін жүргізіледі.
5. Мәзір бойынша келесідей қорытынды жасауға болады: мектепте оқушылардың бір реттік тамақтану кезінде ҚР Үкіметінің 12.03.2012 ж №320 Қаулысымен қарастырылған мөлшер сақталған. Оқушылардың мәзіріне ет, сүт тағамдары жүйелі түрде енгізілген, бірдей тағамдарды және аспаздық өнімдер бір күнде қайталауға жол берілмейді.
6. Күн сайын әрбір тағам бойынша өнімдердің шығыстарына байланысты порцияның массасын граммен көрсете отырып, мәзір тарату парағы жасалады. Мәзір – тарату нәтижесін санитарлық нормаларға сәйкес көрсетті.
7. Мектепте бір реттік ыстық тамақ құны ________ теңгені құрайды.
қорытындысы бойынша
анықтама
Тамақтану сапасының мониторингін жүзеге асыру бойынша комиссиясының 2019-2020 оқу жылына арналған жұмысы жоспары сәйкес 2020 жылдың _________ күні тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуына бақылау жүргізілді.
Тексеру барысында:
1. Тамақтанудың іс жүзіндегі рационы бекітілген перспективалы мәзірге сәйкес келеді. Тамақ дайындау тағамға кіретін өнімдерің тізбесі, олардың граммдағы массасы, химиялық құрамы, құнарлығы, тағамды дайындау технологиясы туралы мәліметтер көрсетілген технологиялық карталарға сәйкес тағамдар картотекасын пайдалана отырып жүргізіледі.
2. Граммға шаққандағы порциялардың ұсынылатын массасы оқушылардың жас ерекшелегіне (6-10 жас, 11-14 жас) сәйкес келеді. Бақылау өлшемін алу үшін оқушылардың түскі ас үстелінен тағамның әр түрінен ______ порция алынып, комиссия мүшелерімен бақылау өлшемі жүргізілді. Порцияны өлшеу барлық тағамдарда дайын тағамның шығысы мәзір тарату парағына сәйкес келетінін көрсетті.
3. Тағам даярлауға бөлінген негізгі тағамдарды (May, ет, балық және т.б) салу дұрыс жүргізіледі.
4. Дайын тағамды беру медицина қызметкері дайын тамақтың сапасын бақылау (бракераж) журналына жазба енгізу арқылы дайын тағамның сапасына сынама алғаннан кейін жүргізіледі.
5. Мәзір бойынша келесідей қорытынды жасауға болады: мектепте оқушылардың бір реттік тамақтану кезінде ҚР Үкіметінің 12.03.2012 ж №320 Қаулысымен қарастырылған мөлшер сақталған. Оқушылардың мәзіріне ет, сүт тағамдары жүйелі түрде енгізілген, бірдей тағамдарды және аспаздық өнімдер бір күнде қайталауға жол берілмейді.
6. Күн сайын әрбір тағам бойынша өнімдердің шығыстарына байланысты порцияның массасын граммен көрсете отырып, мәзір тарату парағы жасалады. Мәзір – тарату нәтижесін санитарлық нормаларға сәйкес көрсетті.
7. Мектепте бір реттік ыстық тамақ құны ________ теңгені құрайды.
Қорытынды: тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуы санитарлық ереже талаптарына сәйкес келеді.
Комиссия мүшелері: Калыбекова Г.О
Тойшыбекова Э.Б
Базарбайқызы С
Оразбаева Г