21
November
2018
Ыстық тамақ
Қойгелді атындағы ота мектептің ыстық тамақпен қамтамасыз етуге жататын жұмыстың қадағалауына бракеражды комиссияның анықтамасы
Тексерістің мақсаты:
1.Ыстық тамақпен қамтамасыздығын ұйымдастыру.
2.Ыстық тамақ ішу үшін керекті құжаттардың жиналуының қамтамасыздығы.
3.Мектеп асханасының жұмыс барысы,санитарлық жағдайы.
4.Тамақ мәзірінің анықтамасы.
Тексеру уақыты: 15 қараша 2018жыл
Бракеражды комиссия мүшелері:
Директордың оқу-ісі жөніндегі орынбасары Б.Қоңырбаева
ДТІЖО Г.Қалыбекова
Мектептің әлеуметтік педагогы Э.Тойшыбекова
Мектептің медбикесі Қ.Аптауова
Ата-аналар комитеті Ж.Өтжанова
Бастауыш сынып мұғалімі А.Әміреева
Бракеражды комиссия мектеп асханасының тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптардың орындалуын қадағалау,ыстық тамақтың уақытылы берілуін қадағалау,адам өміріне қауіп төндірмеуін қадағалау,ыстық тамақпен қамтамасыз ету үшін тиісті құжаттардың жиналуын қадағалау мақсатында жүйелі жұмыс жүргізеді.Жалпы кешенді модернизациялау жобасына сәйкес мектеп әлеуметтік жағдайына қарай оқушылар уақытында ыстық тамақ ішу жолдарын ұйымдастыру үшін әр сыныптың әлеуметтік ақуалы анықталып,жағдайына қарай көпбалалы,толық емес,аз қамтылған отбасынан шыққан оқушылардың ата-аналарына тегін ыстық тамақ ішуге құжат жинау ұсынылды.Жиналған құжатқа сай оқушылар ыстық тамақпен қамтамасыз етіліп отыр.Мектеп асханасының жұмысы санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға сай.Ас блогының құрылымы,жабдықталуы,күтілуі тиісті талаптарға сәйкес.Тез бұзылатын тамақ өнімдері сақтау жағдайлары мен сату мерзімдері Қазақстан Республикасының мемлекетік бас санитарлық дәрігерінің 2002 жылғы 1 тамыздағы №32,ҚР-ның Әділет министірлігінде 2002 жылғы 30 қыркүйектегі №1989 тіркелген «Тез бұзылатын тамақ өнімдерін сақтау жағдайларына және сату мерзіміне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар» санитарлық ережелері мен нормалары талаптарына сәйкес.Балалар мен жасөспірімдерге арналған ақуыздардың,Mayлардың,көмірсутектердің пайдалану нормасы мен нәрлілігінің ұсынылатын мөлшері осы санитарлық ережелерге 4 қосымшаның 3кестесіне сәйкес.
Күн сайын піскен тамақтың тәуліктік сынамасы бар.Тәуліктік сынаманы алу медециналық қызметкердің бақылауымен жүргізіледі.Тағам өнімдерін аспаздық өңдеуді,қоғамдық тамақтандыру обектілеріне арналған тағамдар мен аспаздық өнімдерді дайындау арнайы рецептурада белгіленген талаптарға сәйкес.
Піскен тағамды тарату медециналық қызметкер сынама алғаннан кейін ғана жүргізіледі.Мектепте тамақтандырудың сапасы мен ұйымдастырылуына бракеражды комиссия мүшелері жауап береді.Оқушылардың басым бөлігі төртінші сабақтан соң тамақтанады.Осы уақытта үзіліс 10минут.Бастауыш сынып оқушылары асханаға сынып жетекшілерімен келеді.
Биылғы оқу жылында 70 оқушы жалпыға бірдей міндетті оқу қоры есебінен мектеп асханасынан ыстық тамақпен қамтамамасыз етіліп отыр.Асхана кешкі сағат 17-00 ге дейін жұмыс жасайды.Оқушылардың ас мәзірі санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға сай.
Ұсыныс:
1.Мектеп асханасының ыстық тамақпен қамтамасыз етілу жұмыстары қанағаттанарлық деп танылсын.
2.Жалпы мектепішілік ата-аналар жиналысында ата-аналарды аталған анықтамамен таныстыру ұсынылады.
3.Аталмыш анықтамамен педагогикалық ұжымды таныстыру ұсынылады.
Бракеражды комиссия мүшелері:
Директордың оқу-ісі жөніндегі орынбасары Б.Қоңырбаева
ДТІЖО Г.Қалыбекова
Мектептің әлеуметтік педагогы Э.Тойшыбекова
Мектептің медбикесі Қ.Аптауова
Ата-аналар комитеті Ж.Өтжанова
Бастауыш сынып мұғалімі А.Әміреева
Тексерістің мақсаты:
1.Ыстық тамақпен қамтамасыздығын ұйымдастыру.
2.Ыстық тамақ ішу үшін керекті құжаттардың жиналуының қамтамасыздығы.
3.Мектеп асханасының жұмыс барысы,санитарлық жағдайы.
4.Тамақ мәзірінің анықтамасы.
Тексеру уақыты: 15 қараша 2018жыл
Бракеражды комиссия мүшелері:
Директордың оқу-ісі жөніндегі орынбасары Б.Қоңырбаева
ДТІЖО Г.Қалыбекова
Мектептің әлеуметтік педагогы Э.Тойшыбекова
Мектептің медбикесі Қ.Аптауова
Ата-аналар комитеті Ж.Өтжанова
Бастауыш сынып мұғалімі А.Әміреева
Бракеражды комиссия мектеп асханасының тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптардың орындалуын қадағалау,ыстық тамақтың уақытылы берілуін қадағалау,адам өміріне қауіп төндірмеуін қадағалау,ыстық тамақпен қамтамасыз ету үшін тиісті құжаттардың жиналуын қадағалау мақсатында жүйелі жұмыс жүргізеді.Жалпы кешенді модернизациялау жобасына сәйкес мектеп әлеуметтік жағдайына қарай оқушылар уақытында ыстық тамақ ішу жолдарын ұйымдастыру үшін әр сыныптың әлеуметтік ақуалы анықталып,жағдайына қарай көпбалалы,толық емес,аз қамтылған отбасынан шыққан оқушылардың ата-аналарына тегін ыстық тамақ ішуге құжат жинау ұсынылды.Жиналған құжатқа сай оқушылар ыстық тамақпен қамтамасыз етіліп отыр.Мектеп асханасының жұмысы санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға сай.Ас блогының құрылымы,жабдықталуы,күтілуі тиісті талаптарға сәйкес.Тез бұзылатын тамақ өнімдері сақтау жағдайлары мен сату мерзімдері Қазақстан Республикасының мемлекетік бас санитарлық дәрігерінің 2002 жылғы 1 тамыздағы №32,ҚР-ның Әділет министірлігінде 2002 жылғы 30 қыркүйектегі №1989 тіркелген «Тез бұзылатын тамақ өнімдерін сақтау жағдайларына және сату мерзіміне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар» санитарлық ережелері мен нормалары талаптарына сәйкес.Балалар мен жасөспірімдерге арналған ақуыздардың,Mayлардың,көмірсутектердің пайдалану нормасы мен нәрлілігінің ұсынылатын мөлшері осы санитарлық ережелерге 4 қосымшаның 3кестесіне сәйкес.
Күн сайын піскен тамақтың тәуліктік сынамасы бар.Тәуліктік сынаманы алу медециналық қызметкердің бақылауымен жүргізіледі.Тағам өнімдерін аспаздық өңдеуді,қоғамдық тамақтандыру обектілеріне арналған тағамдар мен аспаздық өнімдерді дайындау арнайы рецептурада белгіленген талаптарға сәйкес.
Піскен тағамды тарату медециналық қызметкер сынама алғаннан кейін ғана жүргізіледі.Мектепте тамақтандырудың сапасы мен ұйымдастырылуына бракеражды комиссия мүшелері жауап береді.Оқушылардың басым бөлігі төртінші сабақтан соң тамақтанады.Осы уақытта үзіліс 10минут.Бастауыш сынып оқушылары асханаға сынып жетекшілерімен келеді.
Биылғы оқу жылында 70 оқушы жалпыға бірдей міндетті оқу қоры есебінен мектеп асханасынан ыстық тамақпен қамтамамасыз етіліп отыр.Асхана кешкі сағат 17-00 ге дейін жұмыс жасайды.Оқушылардың ас мәзірі санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға сай.
Ұсыныс:
1.Мектеп асханасының ыстық тамақпен қамтамасыз етілу жұмыстары қанағаттанарлық деп танылсын.
2.Жалпы мектепішілік ата-аналар жиналысында ата-аналарды аталған анықтамамен таныстыру ұсынылады.
3.Аталмыш анықтамамен педагогикалық ұжымды таныстыру ұсынылады.
Бракеражды комиссия мүшелері:
Директордың оқу-ісі жөніндегі орынбасары Б.Қоңырбаева
ДТІЖО Г.Қалыбекова
Мектептің әлеуметтік педагогы Э.Тойшыбекова
Мектептің медбикесі Қ.Аптауова
Ата-аналар комитеті Ж.Өтжанова
Бастауыш сынып мұғалімі А.Әміреева