Тамақтандырудың сапалық мониторингі - СШ Койгелды http://koigeldi-talas.mektebi.kz/ ru Тамақтандырудың сапалық мониторингі - СШ Койгелды DataLife Engine Қойгелді атындағы орта мектеп Желтоқсан айының асханасының зерделеу актісі http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/176-ojgeld-atynday-orta-mektep-zheltosan-ajyny-ashanasyny-zerdeleu-akts.html http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/176-ojgeld-atynday-orta-mektep-zheltosan-ajyny-ashanasyny-zerdeleu-akts.html
]]>

]]>
admin Mon, 27 Dec 2021 13:43:40 +0600
Қойгелді атындағы орта мектебі Тамақтану сапасын тексеру актісі http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/173-ojgeld-atynday-orta-mekteb-tamatanu-sapasyn-tekseru-akts.html http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/173-ojgeld-atynday-orta-mekteb-tamatanu-sapasyn-tekseru-akts.html
]]>

]]>
admin Mon, 29 Nov 2021 10:24:44 +0600
Қойгелді атындағы орта мектептің ыстық тамақпен қамтамасыз етуге жататын жұмыстың қадағалауына бракеражды комиссияның анықтамасы http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/90-ojgeld-atynday-orta-mektept-ysty-tamapen-amtamasyz-etuge-zhatatyn-zhmysty-adaalauyna-brakerazhdy-komissijany-anytamasy.html http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/90-ojgeld-atynday-orta-mektept-ysty-tamapen-amtamasyz-etuge-zhatatyn-zhmysty-adaalauyna-brakerazhdy-komissijany-anytamasy.html Қойгелді атындағы орта мектептің ыстық тамақпен қамтамасыз етуге жататын жұмыстың қадағалауына бракеражды комиссияның анықтамасы


Тексерісітің мақсаты:

  1. Мектеп оқушыларының тамақпен қамтылуы.
  2. Ыстық тамақ ішу үшін керекті құжаттардың жиналуының қамтамасыздығы.
  3. Мектеп асханасының жұмыс барысы, санитарлық жағдай.
  4. Тамақ мәзірінің анықтамасы.


Тексеру уақыты:

Бракеражды комиссия мүшелері:

Директордың оқу-ісі жөніндегі орынбасары     Ғ.Жақсыбеков

ДТІЖО                                                                   Г.Калыбекова

Мектептің әлеуметтік педагогы                          Э.Тойшыбекова

Ата-аналар комитеті                                              Ж.Өтжанова

Бастауыш сынып мұғалімі                                   С.Базарбайқызы


Бракеражды комиссия мектеп асханасының тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын, санитарлық-эпидемиологиялық талаптардың орындалуын қадағалау, ыстық тамақпен қамтамасыз ету үшін тиісті құжаттардың жиналуын қадағалау мақсатында жүйелі жұмыс жүргізеді. Жалпы кешенді модернизациялау жобасына сәйкес мектеп әлеуметтік жағдайына қарай оқушылар уақытында ыстық тамақ ішу жолдарын ұйымдастыру үшін әр сыныптың әлеуметтік ахуалы анықталып, жағдайына қарай көпбалалы, толық емес, аз қамтылған отбасынан шыққан оқушылардың ата-аналарына тегін ыстық тамақ ішуге құжат жинау ұсынылды. Жиналған құжатқа сай оқушылар ыстық тамақпен қамтамасыз етіліп отыр. Мектеп асханасының жұмысы санитарлық эпидемиологиялық талапқа сай ҚР денсаулық саөқтау Министірінің 2017 жылғы 16 тамыздағы№611 бұйрығымен бекітілген «Білім беру объектілеріне қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар санитарлық қағидалары талаптарына сәйкес». Балалармен жасөспірімдерге арналған ақуыздардың, майлардың, көмірсутектердің пайдалану нормасымен нәрлілігінің ұсынылатын мөлшері осы  санитарлық  ережелердің   7-тарауының 7-қосымшасына сәйкес.

Күн сайын піскен тамақтын тәулікті сынамасы бар. Тәуліктік сынаманы алу медициналық қызметкердің бақылауымен жүргізіледі. Тағам өнімдері аспаздық өндеуді, қоғамдық тамақтандыру объектілеріне арналған тағамдармен аспаздарды дайындау арнайы рецептурада белгіленген талаптарға сайкес.

 Піскен тағамды тарату медициналық қызметкер сынама алғаннан кейін жүргізіледі. Мектепте тамақтандырудың сапасы мен ұйымдастырулына бракеражды комиссия мүшелері жауап береді. Оқушылардың басым бөлігі үшінші сабақтан соң тамақтанады.Осы уақытта үзіліс 10 минут, бастауыш сынып оқушылары асханаға сынып жетекшілермен келеді. Биылғы оқу жылында 50 оқушы жалпыға бірдеу міндетті оқу қоры есебінен мектеп асханасына ыстық тамақпен қамтамасыз етіліп отыр. Асхана кешкі сағат 17-00-ге дейін жұмыс жасайды. Оқушыларыдың ас мәзірі санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға сай.


Ұсыныс:

  1. Мектеп асханасының ыстық тамақпен қамтакмыз етілу жұмыстары қанағаттанарлық деп таңылсын.
  2. Жалпы мектепшілік ата-аналар жиналысында ата-аналарды аталған анықтамамен таныстыру ұсынылады.
  3. Аталмыш анықтамамен педагогикалық ұжымды таныстыру ұсынылады.



Бракеражды комиссия мүшелері:

Директордың оқу ісі-жөніндегі орынбасары                                Ғ.Жақсыбеков

ДТІЖО                                                                                               Г.Калыбекова

Мектептің әлеуметтік педагогы                                                       Э.Тойшыбекова

Ата-аналар комитеті                                                                       Ж.Өтжанова

Мектеп медбикесі                                                                            Г.Оразбаева

Бастауыш сынып мұғалімі                                                       ]]>
Қойгелді атындағы орта мектептің ыстық тамақпен қамтамасыз етуге жататын жұмыстың қадағалауына бракеражды комиссияның анықтамасы


Тексерісітің мақсаты:

  1. Мектеп оқушыларының тамақпен қамтылуы.
  2. Ыстық тамақ ішу үшін керекті құжаттардың жиналуының қамтамасыздығы.
  3. Мектеп асханасының жұмыс барысы, санитарлық жағдай.
  4. Тамақ мәзірінің анықтамасы.


Тексеру уақыты:

Бракеражды комиссия мүшелері:

Директордың оқу-ісі жөніндегі орынбасары     Ғ.Жақсыбеков

ДТІЖО                                                                   Г.Калыбекова

Мектептің әлеуметтік педагогы                          Э.Тойшыбекова

Ата-аналар комитеті                                              Ж.Өтжанова

Бастауыш сынып мұғалімі                                   С.Базарбайқызы


Бракеражды комиссия мектеп асханасының тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын, санитарлық-эпидемиологиялық талаптардың орындалуын қадағалау, ыстық тамақпен қамтамасыз ету үшін тиісті құжаттардың жиналуын қадағалау мақсатында жүйелі жұмыс жүргізеді. Жалпы кешенді модернизациялау жобасына сәйкес мектеп әлеуметтік жағдайына қарай оқушылар уақытында ыстық тамақ ішу жолдарын ұйымдастыру үшін әр сыныптың әлеуметтік ахуалы анықталып, жағдайына қарай көпбалалы, толық емес, аз қамтылған отбасынан шыққан оқушылардың ата-аналарына тегін ыстық тамақ ішуге құжат жинау ұсынылды. Жиналған құжатқа сай оқушылар ыстық тамақпен қамтамасыз етіліп отыр. Мектеп асханасының жұмысы санитарлық эпидемиологиялық талапқа сай ҚР денсаулық саөқтау Министірінің 2017 жылғы 16 тамыздағы№611 бұйрығымен бекітілген «Білім беру объектілеріне қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар санитарлық қағидалары талаптарына сәйкес». Балалармен жасөспірімдерге арналған ақуыздардың, майлардың, көмірсутектердің пайдалану нормасымен нәрлілігінің ұсынылатын мөлшері осы  санитарлық  ережелердің   7-тарауының 7-қосымшасына сәйкес.

Күн сайын піскен тамақтын тәулікті сынамасы бар. Тәуліктік сынаманы алу медициналық қызметкердің бақылауымен жүргізіледі. Тағам өнімдері аспаздық өндеуді, қоғамдық тамақтандыру объектілеріне арналған тағамдармен аспаздарды дайындау арнайы рецептурада белгіленген талаптарға сайкес.

 Піскен тағамды тарату медициналық қызметкер сынама алғаннан кейін жүргізіледі. Мектепте тамақтандырудың сапасы мен ұйымдастырулына бракеражды комиссия мүшелері жауап береді. Оқушылардың басым бөлігі үшінші сабақтан соң тамақтанады.Осы уақытта үзіліс 10 минут, бастауыш сынып оқушылары асханаға сынып жетекшілермен келеді. Биылғы оқу жылында 50 оқушы жалпыға бірдеу міндетті оқу қоры есебінен мектеп асханасына ыстық тамақпен қамтамасыз етіліп отыр. Асхана кешкі сағат 17-00-ге дейін жұмыс жасайды. Оқушыларыдың ас мәзірі санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға сай.


Ұсыныс:

  1. Мектеп асханасының ыстық тамақпен қамтакмыз етілу жұмыстары қанағаттанарлық деп таңылсын.
  2. Жалпы мектепшілік ата-аналар жиналысында ата-аналарды аталған анықтамамен таныстыру ұсынылады.
  3. Аталмыш анықтамамен педагогикалық ұжымды таныстыру ұсынылады.



Бракеражды комиссия мүшелері:

Директордың оқу ісі-жөніндегі орынбасары                                Ғ.Жақсыбеков

ДТІЖО                                                                                               Г.Калыбекова

Мектептің әлеуметтік педагогы                                                       Э.Тойшыбекова

Ата-аналар комитеті                                                                       Ж.Өтжанова

Мектеп медбикесі                                                                            Г.Оразбаева

Бастауыш сынып мұғалімі                                                       ]]>
admin Tue, 18 Feb 2020 11:46:25 +0600
Тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуын тексеру http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/89-tamatanudy-tabii-mlshern-sataluyn-tekseru.html http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/89-tamatanudy-tabii-mlshern-sataluyn-tekseru.html Тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуын тексеру 
қорытындысы бойынша
анықтама
Тамақтану сапасының мониторингін жүзеге асыру бойынша комиссиясының 2019-2020 оқу жылына арналған жұмысы жоспары сәйкес 2020 жылдың _________ күні тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуына бақылау жүргізілді.
Тексеру барысында:
1. Тамақтанудың іс жүзіндегі рационы бекітілген перспективалы мәзірге сәйкес келеді. Тамақ дайындау тағамға кіретін өнімдерің тізбесі, олардың граммдағы массасы, химиялық құрамы, құнарлығы, тағамды дайындау технологиясы туралы мәліметтер көрсетілген технологиялық карталарға сәйкес тағамдар картотекасын пайдалана отырып жүргізіледі.
2. Граммға шаққандағы порциялардың ұсынылатын массасы оқушылардың жас ерекшелегіне (6-10 жас, 11-14 жас) сәйкес келеді. Бақылау өлшемін алу үшін оқушылардың түскі ас үстелінен тағамның әр түрінен ______ порция алынып, комиссия мүшелерімен бақылау өлшемі жүргізілді. Порцияны өлшеу барлық тағамдарда дайын тағамның шығысы мәзір тарату парағына сәйкес келетінін көрсетті.
3. Тағам даярлауға бөлінген негізгі тағамдарды (май, ет, балық және т.б) салу дұрыс жүргізіледі.
4. Дайын тағамды беру медицина қызметкері дайын тамақтың сапасын бақылау (бракераж) журналына жазба енгізу арқылы дайын тағамның сапасына сынама алғаннан кейін жүргізіледі.
5. Мәзір бойынша келесідей қорытынды жасауға болады: мектепте оқушылардың бір реттік тамақтану кезінде ҚР Үкіметінің 12.03.2012 ж №320 Қаулысымен қарастырылған мөлшер сақталған. Оқушылардың мәзіріне ет, сүт тағамдары жүйелі түрде енгізілген, бірдей тағамдарды және аспаздық өнімдер бір күнде қайталауға жол берілмейді.
6. Күн сайын әрбір тағам бойынша өнімдердің шығыстарына байланысты порцияның массасын граммен көрсете отырып, мәзір тарату парағы жасалады. Мәзір – тарату нәтижесін санитарлық нормаларға сәйкес көрсетті. 
7. Мектепте бір реттік ыстық тамақ құны ________ теңгені құрайды.

Қорытынды: тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуы санитарлық ереже талаптарына сәйкес келеді.
Комиссия мүшелері:                                  Калыбекова Г.О
Тойшыбекова Э.Б
Базарбайқызы С
Оразбаева Г
 
]]>
Тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуын тексеру 
қорытындысы бойынша
анықтама
Тамақтану сапасының мониторингін жүзеге асыру бойынша комиссиясының 2019-2020 оқу жылына арналған жұмысы жоспары сәйкес 2020 жылдың _________ күні тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуына бақылау жүргізілді.
Тексеру барысында:
1. Тамақтанудың іс жүзіндегі рационы бекітілген перспективалы мәзірге сәйкес келеді. Тамақ дайындау тағамға кіретін өнімдерің тізбесі, олардың граммдағы массасы, химиялық құрамы, құнарлығы, тағамды дайындау технологиясы туралы мәліметтер көрсетілген технологиялық карталарға сәйкес тағамдар картотекасын пайдалана отырып жүргізіледі.
2. Граммға шаққандағы порциялардың ұсынылатын массасы оқушылардың жас ерекшелегіне (6-10 жас, 11-14 жас) сәйкес келеді. Бақылау өлшемін алу үшін оқушылардың түскі ас үстелінен тағамның әр түрінен ______ порция алынып, комиссия мүшелерімен бақылау өлшемі жүргізілді. Порцияны өлшеу барлық тағамдарда дайын тағамның шығысы мәзір тарату парағына сәйкес келетінін көрсетті.
3. Тағам даярлауға бөлінген негізгі тағамдарды (май, ет, балық және т.б) салу дұрыс жүргізіледі.
4. Дайын тағамды беру медицина қызметкері дайын тамақтың сапасын бақылау (бракераж) журналына жазба енгізу арқылы дайын тағамның сапасына сынама алғаннан кейін жүргізіледі.
5. Мәзір бойынша келесідей қорытынды жасауға болады: мектепте оқушылардың бір реттік тамақтану кезінде ҚР Үкіметінің 12.03.2012 ж №320 Қаулысымен қарастырылған мөлшер сақталған. Оқушылардың мәзіріне ет, сүт тағамдары жүйелі түрде енгізілген, бірдей тағамдарды және аспаздық өнімдер бір күнде қайталауға жол берілмейді.
6. Күн сайын әрбір тағам бойынша өнімдердің шығыстарына байланысты порцияның массасын граммен көрсете отырып, мәзір тарату парағы жасалады. Мәзір – тарату нәтижесін санитарлық нормаларға сәйкес көрсетті. 
7. Мектепте бір реттік ыстық тамақ құны ________ теңгені құрайды.

Қорытынды: тамақтанудың табиғи мөлшерінің сақталуы санитарлық ереже талаптарына сәйкес келеді.
Комиссия мүшелері:                                  Калыбекова Г.О
Тойшыбекова Э.Б
Базарбайқызы С
Оразбаева Г
 
]]>
admin Tue, 18 Feb 2020 11:44:29 +0600
Асхана жұмысын тексеру http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/85-ashana-zhmysyn-tekseru.html http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/85-ashana-zhmysyn-tekseru.html
]]>

]]>
admin Mon, 17 Feb 2020 15:52:25 +0600
Ыстық тамақ бұйрығы http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/84-ysty-tama-bjryy.html http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/84-ysty-tama-bjryy.html
]]>

]]>
admin Mon, 17 Feb 2020 10:51:15 +0600
Ыстық тамақ бұйрығы http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/79-ysty-tama-bjryy.html http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/79-ysty-tama-bjryy.html
]]>
admin Mon, 17 Feb 2020 10:44:26 +0600
Ыстық тамақ бұйрығы http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/78-ysty-tama-bjryy.html http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/78-ysty-tama-bjryy.html
]]>
admin Mon, 17 Feb 2020 10:42:30 +0600
Асхана жұмысын тексеру http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/75-ashana-zhmysyn-tekseru.html http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/75-ashana-zhmysyn-tekseru.html
]]>

]]>
admin Mon, 17 Feb 2020 10:31:49 +0600
Асхана жұмысын тексеру http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/72-ashana-zhmysyn-tekseru.html http://koigeldi-talas.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/72-ashana-zhmysyn-tekseru.html ]]> ]]> admin Mon, 17 Feb 2020 10:19:42 +0600